> Το παιδί και τα ρούχα - Online store EVIZA GR

Το παιδί και τα ρούχα

Το παιδί μαθαίνει να ντύνεται

Οι δεξιότητες ντυσίματος είναι σημαντικές για την ανάπτυξη του παιδιού. Πολύ συχνά, όταν βιάζεστε σε ένα δύσκολο πρωί και το παιδί σας τραβάει αργά ένα φόρεμα, απλά θέλετε να το φορέσετε. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το να διδάξετε στο παιδί σας να ντύνεται μόνο του φαίνεται μια απλή και βολική επιλογή. Η διδασκαλία ενός παιδιού να ντύνεται ανεξάρτητα δεν είναι μόνο σημαντική για την άνεση των γονέων, αλλά και ένα σοβαρό βήμα στην ανάπτυξή του.

Γιατί ένα παιδί πρέπει να μάθει να ντύνεται

 Το να μπορείς να ντύνεσαι δημιουργεί αυτοπεποίθηση, ανεξαρτησία και αίσθηση ολοκλήρωσης. Το ντύσιμο είναι κάτι περισσότερο από το να κρατάς το σώμα σου ζεστό. Βοηθά το παιδί να αναπτύξει πολλές άλλες δεξιότητες, όπως:

• οι λεπτές κινητικές δεξιότητες αναπτύσσονται όταν το παιδί χρησιμοποιεί μεγάλα και μικρά κουμπιά, κουμπιά.

• η αιθουσαία συσκευή αναπτύσσεται όταν το παιδί στέκεται στο ένα πόδι για να φορέσει ή να βγάλει παντελόνι.

• γνωστικές δεξιότητες, πώς θυμάται τη σειρά με την οποία ντύνεται.

• υπομονή και προσοχή.

• ομιλία και μνήμη, όταν πρέπει να γνωρίζετε το όνομα των ρούχων, το χρώμα τους.

• επίγνωση του χρόνου και του χώρου, πώς να μάθετε να ντύνεστε για συγκεκριμένες περιστάσεις και καιρικές συνθήκες.

Μάθετε στο παιδί σας να ντύνεται

 Το να μάθετε να ντύνεστε απαιτεί υπομονή, επιμονή και εξάσκηση για το παιδί σας. Συχνά τα μικρά παιδιά αντιλαμβάνονται τα ρούχα τους όταν βγάζουν κάλτσες ή καπέλα, για παράδειγμα. Θα προσπαθήσουν να τον φέρουν πίσω, θα τον ξαναφορέσουν. Μπορείτε να βασιστείτε σε αυτήν την πρώιμη επίγνωση της ονομασίας ρούχων και των βασικών δεξιοτήτων χρήσης.

Όταν αισθάνεστε ότι ήρθε η ώρα το παιδί σας να αρχίσει να μαθαίνει πραγματικά να ντύνεται, αυτή η δεξιότητα μπορεί να σας βοηθήσει όταν υπάρχουν μερικά απλά πράγματα στο χέρι. Όταν επιλέγετε ρούχα για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση, μπορείτε να συμπεριλάβετε:

• φαρδιά, ελαστικά παντελόνια. είναι καλό που το παιδί σας δεν μπορεί να ελέγξει φερμουάρ και κουμπιά.

• ρούχα με velcro ή μεγάλα κουμπιά.

• μπλουζάκια, μπλουζάκια και εσώρουχα με λογότυπα ή φωτογραφίες που βοηθούν το μπροστινό και το πίσω μέρος του ρούχου.

• Ρούχα που μπορούν να φορεθούν και να βγουν εύκολα, άνετα να κυκλοφορούν.

Ντύσου βήμα βήμα

 Ένας καλός τρόπος για να μάθετε στο παιδί σας να ντύνεται είναι να χωρίσετε κάθε εργασία σε μικρά βήματα. Μόλις θυμηθεί και μάθει να εκτελεί μια απλή εργασία, μπορείτε να προχωρήσετε στην επόμενη. Ταυτόχρονα, είναι καλό να μάθουμε αμέσως τις δεξιότητες να βγάζουμε ρούχα.

Όταν το παιδί σας μπορεί σχεδόν να ντυθεί, μπορείτε να ελέγξετε αν καταλαβαίνει τη δράση. Αν δεν θυμάται, μπορείτε να τον βοηθήσετε υπενθυμίζοντάς του.

Προσπαθήστε να εκτιμήσετε ρεαλιστικά τον χρόνο που απαιτείται για να ντυθείτε. Εάν το παιδί σας χρειάζεται 20 λεπτά για να ντυθεί, μην προσπαθήσετε να το κάνετε για 10 λεπτά. Εάν συχνά βιάζεστε να ντυθείτε το πρωί, καλό είναι να ετοιμάσετε ρούχα για το παιδί σας το βράδυ.

Θα πρέπει να εξασκείστε το ντύσιμο όταν δεν βιάζεστε και το παιδί σας δεν είναι κουρασμένο. Όταν βιάζεστε, βοηθήστε το παιδί σας, αλλά προσπαθήστε να μην το κάνετε συχνά. Εάν μπορείτε να δημιουργήσετε ένα θετικό συναισθηματικό υπόβαθρο και να παρέχετε υποστήριξη, το παιδί σας είναι πιθανό να απολαύσει τη μάθηση.

Βασικά στοιχεία της γυναικείας γκαρνταρόμπας
Κατάλληλα υφάσματα και χρώματα για βραδινές φόρμες.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Navigation
Close

Καλάθι μου

Close

Wishlist

Recently Viewed

Close

Great to see you here!

A password will be sent to your email address.

"Вашите лични данни ще бъдат използвани за подобрена ползваемост на този сайт, за да управлявате достъпа до профила си, както и за други цели, описани в нашите Правила за поверителност и "бисквитки" политиката на поверителност."

Already got an account?

Close

Categories