> Μακρύ χιτώνα: πώς και με τι να φορέσετε; - Online store EVIZA GR

Μακρύ χιτώνα: πώς και με τι να φορέσετε;

Οι μακριές τουνίκ είναι ένα από τα πιο δημοφιλή είδη τόσο για καλοκαιρινή όσο και για χειμερινή γκαρνταρόμπα. Η ποικιλία των στυλ και των χρωμάτων τους είναι απλά εκπληκτική: σε αυτήν την ποικιλία μπορείτε να βρείτε ένα που φαίνεται να ταιριάζει σε κάθε εκδήλωση της ζωής. Ιστορία των χιτώνων Οι χιτώνες ως ένδυμα εμφανίστηκαν στις ημέρες της αρχαίας Ρώμης. Τα φορούσαν και άντρες και γυναίκες, αλλά ήταν απρεπές να εμφανίζεσαι με χιτώνα δημοσίως – άλλωστε εκείνη την εποχή ήταν κάτι σαν εσώρουχο. Οι πρώτοι χιτώνες αποτελούνταν από δύο κομμάτια λινού ραμμένα μεταξύ τους με εγκοπές για τους βραχίονες και το κεφάλι. Οι ευγενείς φορούσαν μακριές, λευκές σαν το χιόνι χιτώνες με λοφία από βαρύ ύφασμα στολισμένα με κουρτίνες, πέτρες και δαντέλες. Ο γενικός πληθυσμός φορούσε πιο κοντούς χιτώνες μέχρι το γόνατο, σιωπηλά, γκριζωπά χρώματα.

Πώς συγκρίνεται ο χιτώνας ευνοϊκά με άλλα στοιχεία της γκαρνταρόμπας; Το πρώτο και κύριο πλεονέκτημα είναι η οπτική διαμόρφωση του σώματος.

Οι μακριές τουνίκ είναι ιδανικές τόσο για γεμάτες όσο και για αδύνατες γυναίκες. Στην πρώτη περίπτωση, ο χιτώνας, λόγω της λείας ελεύθερης μορφής του, δεν θα τονίσει τις ελλείψεις, αλλά θα τεντώσει οπτικά τη σιλουέτα σε κάθετη κατεύθυνση, γεγονός που του επιτρέπει να φαίνεται αρμονικό και ελκυστικό. Για τα λεπτά κορίτσια, ο χιτώνας, αντίθετα, θα προσθέσει σχήμα. Η χαλαρή εφαρμογή θα προσθέσει θηλυκότητα στη σιλουέτα, κάνοντας τις καμπύλες πιο ελκυστικές και ελκυστικές. Ένας χαλαρός μακρύς χιτώνας μπορεί να τονιστεί με μια ζώνη μέσης, διαμορφώνοντας οπτικά τη σιλουέτα της κλεψύδρας που νοσταλγεί τόσο πολύ στα αδύναμα κορίτσια. Πώς να επιλέξετε ένα χιτώνα για την εποχή; Υπάρχουν πολλά μοντέλα χιτώνων: διαφέρουν ως προς το μήκος, το κόψιμο, τα χρώματα και, φυσικά, το υλικό.

 Ο μακρύς χιτώνας είναι ένα στοιχείο της γκαρνταρόμπας, το οποίο δικαίως μπορεί να ονομαστεί καθολικό από άποψη χρόνου και θερμοκρασίας. Το μόνο ερώτημα είναι από τι υλικά είναι κατασκευασμένο. Για την πιο δροσερή εποχή θα πρέπει να επιλέξετε μοντέλα από παχύτερο υλικό. Εξωτερικά, οι ζεστοί χιτώνες μοιάζουν απλά με μακρόστενα πλεκτά πουλόβερ. Εάν ο χιτώνας έχει μακριά μανίκια, τότε μπορεί να φορεθεί απλά ως φόρεμα, χωρίς να προσθέσετε επιπλέον στοιχεία της γκαρνταρόμπας σε αυτό. Αν όμως ο χιτώνας είναι κοντομάνικος, κατά κανόνα, φοριέται σε στενό ή εφαρμοστό μπλουζάκι, πουκάμισο, γκολφ ή πουλόβερ.

Οι καλοκαιρινοί χιτώνες είναι πολύ διαφορετικοί. Τονίκ-πουκάμισο, τουνίκ-φόρεμα, τουνίκ-μπλουζάκι – όλα αυτά τα καλοκαιρινά μοντέλα είναι συνήθως κατασκευασμένα από ελαφρύ ύφασμα. Τα καλοκαιρινά τουνίκ είναι συνήθως κοντομάνικα, αλλά υπάρχουν μοντέλα με μανίκια τρία τέταρτα ή καθόλου μανίκια. Το λαιμόκοψη είναι τις περισσότερες φορές σε σχήμα V, στρογγυλό ή σε σχήμα βάρκας, υπάρχουν επίσης τιράντες και γιακά. Τα λεπτά κορίτσια μπορούν να αντέξουν οικονομικά όλα τα είδη φωτεινών, ακόμη και φανταχτερών εκτυπώσεων και χρωμάτων χιτώνων, τα κορίτσια με σχήματα πρέπει να προτιμούν πιο μονόχρωμα, ήρεμα μοντέλα. Οι μακριές τουνίκ με σχισμές είναι πολύ δημοφιλείς, γιατί το καλοκαίρι μια τέτοια λεπτομέρεια στα ρούχα φαίνεται η πιο ενδιαφέρουσα και κατάλληλη. Οι σχισμές του χιτώνα μπορούν να βρεθούν όχι μόνο στο πλάι αλλά και στο πίσω μέρος. Αυτό είναι πολύ βολικό και πρακτικό, γιατί σε τέτοια ρούχα είναι βολικό να είσαι στη ζέστη για μεγάλο χρονικό διάστημα το καλοκαίρι. Τα πλαϊνά κοψίματα χωρίζουν το στρίφωμα του χιτώνα σε δύο μέρη και αυτά τα μέρη δεν χρειάζεται να είναι ίσα σε μήκος. Μερικές φορές το μπροστινό μέρος του στρίφωμα είναι πιο κοντό από το πίσω μέρος. Αποδεικνύεται ένας χιτώνας-σφυρί. Αυτό το στυλ είναι πλέον πολύ δημοφιλές και βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μόδας. Πού να φορέσετε το χιτώνα; Φυσικά, υπάρχουν πολλά μοντέλα, πολλά από τα οποία είναι αποδεκτά να φορεθούν στο γραφείο με έναν όχι πολύ αυστηρό κώδικα ενδυμασίας. Αλλά ο χιτώνας εξακολουθεί να παραπέμπει περισσότερο σε ένα πιο ανεπίσημο στυλ. Τα τουνίκ (τόσο το χειμώνα όσο και το καλοκαίρι) είναι ιδανικά για συναντήσεις με φίλους, για βόλτα στην πόλη και υπαίθρια αναψυχή (αν συνδυάζονται με κολάν, τζιν ή παντελόνι). Επιστρέφοντας στο θέμα του γραφείου, θα ήθελα να πω ότι υπάρχουν μοντέλα που θα είναι αποδεκτά να φορεθούν στη δουλειά, όπως τα μακριά τουνίκ πουκάμισα. Μπορούν να συνδυαστούν με παντελόνι γραφείου ή, αν ο χιτώνας είναι αρκετά μακρύς, να φορεθούν ως φόρεμα-πουκάμισο. Φυσικά, ο χιτώνας για τη δουλειά πρέπει να είναι ανοιχτόχρωμος και μονόχρωμος. Εάν επιτρέπονται ορισμένες εκπτώσεις στον κώδικα ενδυμασίας, τότε τα χρώματα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο συγκρατημένα και οργανικά: επιτρέπονται ελαφριές μικρές κουκκίδες, μια ελαφριά ημιδιαφανής ζώνη χωρίς έντονες αντιθέσεις.

Τι να φορέσετε με ένα μακρύ χιτώνα; Μπορείτε να φορέσετε τουνίκ σχεδόν με τα πάντα. Ταιριάζουν με οτιδήποτε και κάνουν την εικόνα ευγενή και εκλεπτυσμένη. Είναι σημαντικό να έχετε κατά νου το εξής: οι περισσότεροι χιτώνες έχουν χαλαρή εφαρμογή, επομένως το κάτω μέρος πρέπει να επιλέγεται ώστε να εφαρμόζει άνετα ή τουλάχιστον ίσιο. Τα πολύ φαρδιά παντελόνια θα κάνουν τη σιλουέτα πολύ άμορφη. Δουλεύουμε με αντίθεση (ριχτό χιτώνα και στενό παντελόνι) για να δημιουργήσουμε μια αρμονική σιλουέτα.

Ένας παρόμοιος κανόνας λειτουργεί με τα χρώματα: εάν το παντελόνι είναι φωτεινό και εμφανές, ο χιτώνας πρέπει να είναι πιο παστέλ, απαλός, σιωπηλό χρώμα και το αντίστροφο. Οι μακριές τουνίκ μπορούν να φορεθούν με στενά τζιν, ίσια τζιν, στενά παντελόνια. Πολλοί τα φορούν με τζιν και βαμβακερά σορτς, αυτή η επιλογή είναι πιο κατάλληλη για νέους.

Τα πολύ ελαφριά, ημιδιάφανα τουνίκ είναι ουσιαστικά ρούχα παραλίας: φοριούνται με μαγιό. Τα τουνίκ φορέματα φοριούνται με τον ίδιο τρόπο όπως τα συνηθισμένα φορέματα. Εάν το χιτώνα-φόρεμα μιας ήρεμης βασικής απόχρωσης (λευκό, μπεζ, γκρι, μαύρο, σκούρο μπλε), μπορείτε να το συνδυάσετε με ασυνήθιστο καλσόν.

Μικρές κουκκίδες, μια στενή κάθετη ρίγα (αντανακλά πάντα καλά στη σιλουέτα μας, την τεντώνει και την επιμηκύνει οπτικά) ή ένα μικρό πλέγμα θα φανεί πολύ φρέσκο ​​και ενδιαφέρον. Παρεμπιπτόντως, τα αρχικά καλσόν είναι κατάλληλα για κορίτσια που δεν έχουν ορατά ελαττώματα στο παρακάτω σχήμα: ρίγες, πουά, πλέγμα και άλλα διακοσμητικά μοτίβα σε μεγάλα πόδια θα φαίνονται γελοία και άσχημα. Δυστυχώς, για το γραφείο τέτοιες επιλογές είναι συχνά απαράδεκτες.

Τονίκ παπουτσιών

Οι τουνίκ είναι πολύ πιστοί στην επιλογή παπουτσιών. Τα χειμερινά και ντεμί-σεζόν μοντέλα μπορούν να φορεθούν με μπότες, μπότες, μπότες, μπότες, sneakers, sneakers και άλλα. Τα πιο επίσημα τουνίκ θα συνδυάζονται υπέροχα με μπαλαρίνες, γόβες, topsiders ή παπούτσια με χαμηλό τακούνι. Τα μακριά τουνίκ στη φωτογραφία θα φαίνονται υπέροχα με τα ψηλοτάκουνα, γιατί η κάθετη σιλουέτα θα τεντώσει οπτικά τα πόδια και η φτέρνα θα τα επιμηκύνει ακόμα περισσότερο λόγω της ανύψωσης.

 Αξεσουάρ τουνίκ

Συνήθως δεν υπάρχουν προβλήματα με την επιλογή των αξεσουάρ του χιτώνα. Και πάλι, η αρμονία λειτουργεί σε αντίθεση (όσο πιο απλός είναι ο χιτώνας, τόσο πιο φωτεινό και πιο σύνθετο είναι το κόσμημα που μπορούμε να αντέξουμε οικονομικά και το αντίστροφο). Τα μενταγιόν, τα κολιέ και τα κολιέ επιλέγονται σύμφωνα με τη λαιμόκοψη του χιτώνα. Όσο μεγαλύτερη και αποκαλυπτική είναι η λαιμόκοψη, τόσο περισσότερο μπορεί να φορεθεί το κόσμημα.

Τα θερμικά εσώρουχα είναι ένα υπέροχο δώρο!
Πλεκτά φορέματα: τα πιο δημοφιλή στυλ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Navigation
Close

Καλάθι μου

Close

Wishlist

Recently Viewed

Close

Great to see you here!

A password will be sent to your email address.

"Вашите лични данни ще бъдат използвани за подобрена ползваемост на този сайт, за да управлявате достъпа до профила си, както и за други цели, описани в нашите Правила за поверителност и "бисквитки" политиката на поверителност."

Already got an account?

Close

Categories