> Θερμικά εσώρουχα: πώς είναι διαφορετικό και πώς να διαλέξετε - Online store EVIZA GR

Θερμικά εσώρουχα: πώς είναι διαφορετικό και πώς να διαλέξετε

Πριν προχωρήσουμε στην επιλογή θερμικών εσωρούχων, ας καταλάβουμε τι σημαίνει «θερμικό εσώρουχο» και σε τι χρειάζεται συνήθως.

Τι είναι τα θερμικά εσώρουχα; Μην σας ξεγελάει ο όρος «θερμικό», καθώς η λειτουργία της θέρμανσης του σώματος δεν είναι απαραίτητη για τα θερμικά εσώρουχα. Το κύριο καθήκον που λύνει τα θερμικά εσώρουχα είναι η απομάκρυνση της υγρασίας από το σώμα και κατά συνέπεια η διατήρηση της απαραίτητης θερμοκρασιακής ισορροπίας του σώματος. Και, φυσικά, το επίπεδο άνεσης κατά τη διάρκεια των αθλημάτων εξαρτάται από το πόσο σωστά επιλέγεται το θερμικό εσώρουχο. Αλλά πρέπει να λάβετε υπόψη ένα πολύ σημαντικό σημείο – τα θερμικά εσώρουχα θα λειτουργήσουν σωστά μόνο όταν χρησιμοποιείτε τον κανόνα των τριών στρώσεων.

Ο κανόνας των τριών στρωμάτων στα ρούχα είναι ότι επιλέγετε ρούχα με τέτοιο τρόπο ώστε όλα τα στρώματα να λειτουργούν αλληλένδετα ως εξής:

Τα θερμικά εσώρουχα είναι το πρώτο κύριο στρώμα που αφαιρεί την υγρασία έξω, αφήνοντας το σώμα στεγνό, ελέγχοντας έτσι τη μεταφορά θερμότητας. Τα θερμικά εσώρουχα θα πρέπει να φοριούνται με ένα δεύτερο ή αλλιώς μεσαίο στρώμα – το καθήκον του οποίου είναι να διατηρεί τη θερμότητα και να μεταφέρει την υγρασία και τους ατμούς στο τρίτο στρώμα. Ως δεύτερο στρώμα, χρησιμοποιούνται διαφορετικοί τύποι πολικών υλικών ή μείγματα φυσικών και συνθετικών υλικών. Μετά το δεύτερο, μονωτικό στρώμα, υπάρχει ένα τρίτο στρώμα – το εξωτερικό, καθήκον του οποίου είναι να προστατεύει από τις εξωτερικές επιδράσεις της κακοκαιρίας, καθώς και να απομακρύνει τους ατμούς έξω. Για την εκτέλεση αυτών των εργασιών χρησιμοποιούνται διαφορετικά υλικά μεμβράνης.

Για να λειτουργήσουν όλα τα επίπεδα, πρέπει να τα επιλέξετε σωστά, γιατί εάν ένα στρώμα δεν λειτουργεί, θα μπλοκάρει την εργασία όλων των άλλων επιπέδων. Και τα θερμικά εσώρουχα σε αυτή την αλυσίδα είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι.

Τα θερμικά εσώρουχα είναι κατασκευασμένα από ειδικά υφάσματα με ειδικές τεχνολογίες. Για να πληρούνται όλες οι παραπάνω απαιτήσεις, τα θερμικά εσώρουχα πρέπει να έχουν ειδική τρισδιάστατη δομή πλεξίματος και σύνθεση υφάσματος. Κατά κανόνα, το ύφασμα των θερμικών εσωρούχων έχει κυτταρική δομή, ενώ τα κύτταρα που βρίσκονται δίπλα στο σώμα αφαιρούν την υγρασία από αυτό και τα επάνω λειτουργούν για τη μέγιστη κατανομή του στην επιφάνεια και την ταχεία εξάτμιση λόγω του τριχοειδούς φαινομένου. Τα θερμικά εσώρουχα μπορεί να είναι μονοστρωματικά, διπλά, ελαστικά και fleece. Τα σωστά επιλεγμένα θερμικά εσώρουχα πρέπει να εφαρμόζουν άνετα γύρω από το σώμα. Διαφορετικά, η υγρασία που απελευθερώνεται δεν θα στραγγίσει, αλλά θα μαζευτεί σε σταγόνες και θα ρέει κάτω από το δέρμα.

Κατά την επιλογή της σύνθεσης των θερμικών εσωρούχων, είναι απαραίτητο να λάβετε υπόψη το επίπεδο δραστηριότητας, τη θερμοκρασία λειτουργίας, καθώς και τα χαρακτηριστικά της θερμορύθμισης του ίδιου του σώματος. Η επιλογή των θερμικών εσωρούχων για κάθε άτομο είναι ατομική, καθώς το καθένα έχει το δικό του επίπεδο μεταφοράς θερμότητας, επίπεδο άνεσης κ.λπ. Τα θερμικά εσώρουχα μπορούν να κατασκευαστούν από φυσικά και συνθετικά υλικά.

Συνθετικά

Τα συνθετικά αφαιρούν και δεν συσσωρεύουν υγρασία, η ελάχιστη ποσότητα υγρασίας που συγκρατείται εξατμίζεται πολύ γρήγορα. Τέτοια θερμικά εσώρουχα είναι πιο ανθεκτικά στη φθορά και λιγότερο επιρρεπή σε παραμόρφωση. Τα συνθετικά δεν διεγείρουν την ανάπτυξη βακτηρίων που προκαλούν τη μυρωδιά του ιδρώτα. Επιπλέον, οι κατασκευαστές χρησιμοποιούν ειδικούς εμποτισμούς για να αυξήσουν τις αντιβακτηριακές ιδιότητες των συνθετικών θερμικών εσωρούχων.

Πολυπροπυλένιο

Καλύτερα από άλλα υλικά, αφαιρεί την υγρασία από το δέρμα χωρίς να βραχεί. Αλλά τα θερμικά εσώρουχα από 100% πολυπροπυλένιο δεν συνιστάται να τα φοράτε για πολύ καιρό και ακόμη περισσότερο να κοιμάστε σε αυτά, καθώς το πολυπροπυλένιο θα στεγνώσει το δέρμα.

πολυεστέρας

Η δομή της ίνας είναι παρόμοια με αυτή του βαμβακιού. Τα ρούχα από πολυεστέρα διαρκούν πολύ, παραμένουν πάντα μαλακά και απορροφούν καλά την υγρασία. Τα ρούχα από πολυεστέρα μπορούν να στεγνώσουν με μπαταρία και ακόμη και να σιδερωθούν.

Ελαστάνη

Οι καλύτερες ίνες για αύξηση της ελαστικότητας και της αντοχής των θερμικών εσωρούχων. Όσο περισσότερο% ελαστάνη, τόσο καλύτερα τεντώνει το εσώρουχο χωρίς να αφήνει ραγάδες. Η πιο γνωστή ελαστάνη είναι η λύκρα.

Θερμικά εσώρουχα από φυσικά υφάσματα

Για θερμικά εσώρουχα χρησιμοποιούνται βαμβάκι, μαλλί και μετάξι. Οι ιδιότητες των φυσικών ινών είναι πολύ σημαντικές και συχνά αναντικατάστατες. Οι φυσικές ίνες χρησιμοποιούνται ενεργά σε συνδυασμό με συνθετικά υλικά.

Βαμβάκι

Οι ιδιαίτερες ιδιότητες των ινών βαμβακιού είναι ότι το βαμβάκι απομακρύνει την υγρασία από το δέρμα πιο γρήγορα από άλλα υλικά, χωρίς καν να έρθει σε επαφή με αυτό, τη συσσωρεύει και τη συγκρατεί. Η συγκρατούμενη υγρασία δροσίζει συνεχώς το δέρμα με εξάτμιση, καταναλώνοντας τη θερμότητα του σώματος. Γι’ αυτό οι κατασκευαστές θερμικών εσωρούχων προσφέρουν συνδυασμένα εσώρουχα, βαμβακερά με συνθετικά. Και η υγρασία απομακρύνεται γρήγορα και το δέρμα παραμένει στεγνό. Τα εσώρουχα από 100% βαμβάκι προτείνονται για ελαφριές βόλτες, για καθημερινή χρήση, για στατικές συνθήκες στο κρύο (κυνήγι, ψάρεμα), για ύπνο.

Μαλλί

Έχει θερμαντική δράση, οι ίνες του δημιουργούν μικρομασάζ, που αυξάνει την ένταση της κυκλοφορίας του αίματος στα τριχοειδή αγγεία του δέρματος. Όσο καλύτερη είναι η μάλλινη κλωστή, τόσο περισσότερο θα διαρκέσει η μπουγάδα. Οι ιδιότητες συγκράτησης και θέρμανσης του μαλλιού είναι απαραίτητες κατά την παρατεταμένη έκθεση στο κρύο.

Όλα τα μοντέλα θερμικών εσωρούχων διαφέρουν στις ακόλουθες παραμέτρους:

Τα θερμικά εσώρουχα κομμένα – αθλητικά έχουν διαφορετικές περιοχές ύφανσης, ειδικά ένθετα για πιο σφιχτή και ακριβή εφαρμογή.

Εύρος θερμοκρασίας – όσο υψηλότερο είναι το επίπεδο δραστηριότητας, τόσο υψηλότερες είναι οι ιδιότητες απορρόφησης υγρασίας των θερμικών εσωρούχων.

Σύνθεση – τα αθλητικά εσώρουχα με υψηλό επίπεδο δραστηριότητας είναι συνήθως κατασκευασμένα από τεχνητά υλικά. για περισσότερες στατικές δραστηριότητες (π.χ. κυνήγι, ψάρεμα) από τις φυσικές – π.χ. μαλλί.

Για χειμερινά σπορ όπως το αλπικό σκι και το σνόουμπορντ είναι κατάλληλοι διάφοροι τύποι θερμικών εσωρούχων από πολυεστέρα με διάφορα πρόσθετα από φυσικά ή τεχνητά υλικά. Η ιδιαιτερότητα αυτών των ειδών δραστηριοτήτων είναι η εναλλαγή έντονων φορτίων (σκι) και κατάστασης ανάπαυσης (σήκωμα ανελκυστήρα, στάση βουνού κ.λπ.). Γι’ αυτό είναι σημαντικό εδώ τα θερμικά εσώρουχα όχι μόνο να αφαιρούν την υγρασία, αλλά και να διατηρούν τη θερμότητα.

Οι λεπτές αποχρώσεις της επιλογής ενός φορέματος για δείπνο σε ένα εστιατόριο: τι δεν μπορείτε να φορέσετε και τι μπορείτε
Το t-shirt είναι το καλύτερο δώρο για έναν άντρα

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Navigation
Close

Καλάθι μου

Close

Wishlist

Recently Viewed

Close

Great to see you here!

A password will be sent to your email address.

"Вашите лични данни ще бъдат използвани за подобрена ползваемост на този сайт, за да управлявате достъпа до профила си, както и за други цели, описани в нашите Правила за поверителност и "бисквитки" политиката на поверителност."

Already got an account?

Close

Categories