> Ποια θερμικά εσώρουχα είναι καλύτερα για πεζοπορία: μαλλί ή συνθετικό; - Online store EVIZA GR

Ποια θερμικά εσώρουχα είναι καλύτερα για πεζοπορία: μαλλί ή συνθετικό;

Με λίγα λόγια: θέμα γούστου.

Δεν υπάρχει οριστική απάντηση. Όλα εξαρτώνται από τις συνθήκες της πεζοπορίας, το βάρος του σακιδίου και τις προσωπικές προτιμήσεις. Εδώ είναι τι πρέπει να έχετε κατά νου:

Τα μάλλινα εσώρουχα είναι πιο ζεστά. Ορισμένα συνθετικά μοντέλα είναι πολύ παρόμοια στη θερμομόνωση, αλλά σε άλλα πράγματα που είναι ίσα, το μαλλί θερμαίνεται καλύτερα.

Τα συνθετικά ρούχα στεγνώνουν πιο γρήγορα. Ταυτόχρονα, και τα δύο θερμαίνονται, ακόμη και αν είναι βρεγμένα. Εάν οι συνθήκες για μεταβάσεις δεν είναι πολύ σοβαρές και δεν ιδρώνετε πολύ, μπορεί να μην παρατηρήσετε τη διαφορά.

Το μαλλί Merino έχει φυσικές αντιβακτηριακές ιδιότητες που εμποδίζουν την ανάπτυξη βακτηρίων σε αυτό, γεγονός που οδηγεί στην εμφάνιση δυσάρεστων οσμών. Τα μάλλινα εσώρουχα δεν χρειάζονται πλύσιμο ούτε σε μεγάλη πεζοπορία. Ειδικά συστατικά, όπως ιόντα αργύρου, προστίθενται συχνά σε συνθετικά θερμικά εσώρουχα υψηλής ποιότητας – αποτρέπουν επίσης τις οσμές. Αλλά ακόμη και με αυτά, τέτοια εσώρουχα είναι κατώτερα από το μαλλί σε φρεσκάδα.

Τα συνθετικά εσώρουχα είναι πιο ανθεκτικά. Όσο πιο βαρύ είναι το σακίδιο, τόσο πιο γρήγορα θα φοράει το μάλλινο μπλουζάκι κάτω από τους ιμάντες. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι κατασκευαστές προσθέτουν συχνά μερικές συνθετικές ίνες στο προϊόν μαλλιού.

Τα μάλλινα θερμικά εσώρουχα είναι συχνά πιο ακριβά από τα συνθετικά.

Το μαλλί μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ζεστό καιρό. Φαίνεται περίεργο, αλλά τα ελαφριά μπλουζάκια merino είναι πραγματικά άνετα στη ζέστη: ενώ οι ίνες εξατμίζουν την υγρασία, το δέρμα ψύχεται.

Αυτό που είναι πιο ευχάριστο για το σώμα είναι θέμα προσωπικών προτιμήσεων. Το μαλλί Merino, το οποίο χρησιμοποιείται για την κατασκευή σύγχρονων θερμικών εσώρουχων, είναι πολύ λεπτό και λείο, καθόλου σαν το φραγκόσυλο του παρελθόντος. Ωστόσο, μπορεί να μην λειτουργεί για άτομα με ιδιαίτερα ευαίσθητο δέρμα. Με τον ίδιο τρόπο, τα σύγχρονα συνθετικά είναι μαλακά και αναπνέουν, αλλά μερικοί μπορεί να το βρίσκουν δυσάρεστο. Αυτό που είναι καλύτερο για εσάς, θα δείξει μόνο το σωστό. Πρέπει να φοράτε θερμικά εσώρουχα στο γυμνό σας σώμα, στο εσώρουχό σας, αλλά θα πρέπει να το φοράτε για μεγάλο χρονικό διάστημα, οπότε θα πρέπει να είναι άνετο αμέσως.

Για όσους δεν μπορούν να επιλέξουν, υπάρχει ένας συμβιβασμός – θερμικά εσώρουχα δύο επιπέδων. Ζεστό μαλλί εξωτερικά, μαλακά συνθετικά στο εσωτερικό. Ιδανικό για κρύο καιρό και ευαίσθητο δέρμα.

Αλλά τα βαμβακερά θερμικά εσώρουχα δεν είναι κατάλληλα για πεζοπορία. Το ύφασμα απορροφά καλά την υγρασία, είτε ιδρώνει είτε βρέχει, και στεγνώνει για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Το πουκάμισο θα βραχεί γρήγορα και θα παγώσετε γρήγορα σε δροσερό καιρό. Το βαμβακερό ύφασμα έχει μόνο ένα πλεονέκτημα – είναι ευχάριστο για το σώμα, αλλά τα σύγχρονα συνθετικά δεν είναι χειρότερα.

Ας συνοψίσουμε:

Εάν κάνετε πεζοπορία σε δύσκολες και υγρές συνθήκες, για παράδειγμα στην Καμτσάτκα ή στο Αλτάι, με διανυκτέρευση σε σκηνή, είναι προτιμότερο να επιλέξετε συνθετικά εσώρουχα, είναι πιο πρακτικό.

Εάν πρόκειται για εύκολη μετάβαση με διανυκτέρευση σε καταφύγια, για παράδειγμα στο Νεπάλ ή τις Άλπεις, τόσο το μαλλί όσο και τα συνθετικά θα είναι εξίσου καλά.

Για μεταπτώσεις σε ζεστό καιρό, πρέπει να πάρετε ένα μπλουζάκι από το καλύτερο μαλλί ή τα πιο ελαφριά συνθετικά.

Φθινοπωρινές τάσεις της μόδας για όσους φορούν κλασικά
Τι να φορέσετε μια μπλούζα: τι να εξετάσετε και πώς να συνδυάσετε

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Navigation
Close

Καλάθι μου

Close

Wishlist

Recently Viewed

Close

Great to see you here!

A password will be sent to your email address.

"Вашите лични данни ще бъдат използвани за подобрена ползваемост на този сайт, за да управлявате достъпа до профила си, както и за други цели, описани в нашите Правила за поверителност и "бисквитки" политиката на поверителност."

Already got an account?

Close

Categories